Se e-mailen i din browser
December 2021
eudp projekter
 

GEUS er med i to EUDP-projekter om CO2-lagring

GEUS skal bl.a. lave laboratorieforsøg og modelleringer af levetiden for cementen i brøndene, samt undersøge hvordan CO2'en vil strømme i reservoiret i Nordsøen i de to projekter COLLATE og Greensand. De har netop har fået bevillinger fra EUDP til at arbejde med lagring af CO2 i undergrunden (CCS). 
Læs mere om projekterne
ny portal om skred

Udforsk ny portal med 3200 landskred i Danmark

Landskredsportalen viser steder, hvor der er kortlagt strukturer i landskabet, der er dannet af landskred. Der er både tale om gamle skred, der kan være sket for hundreder eller tusinder år siden, samt skred, der er i aktiv bevægelse.
Udforsk portalen og læs mere
grønlands grundfjeld

Databaser på vej for grønlandsk grundfjelds op- og nedture

Når Indlandsisen smelter, hæves landet under den, og når isen vokser, mases landet ned. Viden om fortidens ændringer kan fortælle, hvordan land- og havniveau vil ændre sig i fremtiden. Al den viden samles nu i databaser i et projekt ledet af GEUS.
Læs mere
Indlandsisen

GEUS-projekt har nu fingeren på Indlandsisens puls 24/7

Alle former for tab og tilførsel af is og sne på Indlandsisen er nu samlet i én model, en såkaldt input/output-model, der giver klimaforskere verden over den bedste viden om, hvad der faktisk sker med den store isklump mod nord.
Læs om projektet

Mere nyt fra GEUS

 
 
 
Ocean decade
 

Dyk ned i havforskningen

2020’erne er FN’s Ocean Decade, som sætter fokus på vores brug af og viden om havet. Geoviden kigger i den anledning nærmere på, hvordan man forsker i havet og hvorfor. Kom med på ekspeditioner til havs og bliv klogere på forskernes metoder. 
Udforsk temaet
brugerundersøgelse

Hvad synes du om Geoviden?

Vi vil meget gerne høre, hvad du mener om Geoviden – både det trykte blad og geoviden.dk, så vi kan gøre det endnu bedre. Vi håber derfor, at du vil svare på vores brugerundersøgelse og fortælle os om dine ønsker til Geoviden.  
Besvar brugerundersøgelsen
 
 
østgrønlands fjelde
 

Sådan fik Østgrønland sine fladtoppede fjelde

Østgrønlands flade fjelde er blevet kortlagt af to geologer, som forklarer de højtliggende plateauer som resultatet af markante landhævninger. Samtidig finder de synlige beviser for, at Grønland var isfrit for fem millioner år siden.
Læs nyheden og den videnskabelige artikel
Læs de seneste videnskabelige artikler fra GEUS Bulletin
 
 
Vil du arbejde hos GEUS?
 
 
 
Se jobmuligheder hos GEUS